Tip: Haal het meeste uit je branding shoot foto’s

Als ondernemer kan je niet zonder professionele foto’s met andere woorden; een branding shoot. Hier geloof ik écht in.

 

Toen ik voor mijzelf startte stond dit dus ook hoog op mijn prioriteitenlijst. Want of je dat nu fijn vindt of niet, je wordt een stuk serieuzer genomen als je goed voor de dag komt en je zaken op orde hebt. Dus geen vakantiefoto’s, donkere woonkamer foto’s en familiefoto’s; steek echt even wat geld in een goede branding shoot.

 

Ik ging op zoek naar een fijne fotograaf in Amersfoort en kwam al heel snel uit bij Roanna. Ik vond haar stijl heel ontspannen en werd enthousiast van haar portfolio. We planden een dubbele shoot in, zowel voor Pucks Planten als voor mijn VA bedrijf. Daarom spraken we af bij mij thuis. Ik had toen ook nog geen studio en werkte als VA aan de eettafel. Vooral voor de planten was het heel fijn om thuis foto’s te maken. Daarna zijn we nog even de stad ingelopen. Dat is het fijne als je daar vlakbij woont. We maakten foto’s bij de Muurhuizen en dronken koffie bij Buuf in de Serre.

 

Daarna was het natuurlijk even afwachten; hoe worden de foto’s? Gelukkig leverde Roanna ontzettend fijne foto’s! En dankzij de langere shoottijd (want; 2 bedrijven) ook lekker veel foto’s. Dat betekende voor mij dat ik een flinke tijd vooruit kon met de foto’s. Maar wat als jij dat niet hebt? Als je wel geïnvesteerd hebt in een Branding Shoot maar toch steeds dezelfde foto’s hergebruikt?

 

Dan heb ik een handige tip voor je!

 

Vaak kun je heel gemakkelijk dezelfde foto hergebruiken, zonder dat een ander dat direct ziet. Jij denkt nu natuurlijk; waar heb je het over? Ik ga je een voorbeeld geven!

 

 

Kijk dan eens hoe je de foto’s die je hebt, kunt hergebruiken. Hoe jij er creatief mee om kunt gaan.

Hierboven zie je 4 afbeeldingen. Dit is steeds dezelfde foto.

Zo bij elkaar zie je dat meteen, maar zet je ze door elkaar heen in je Instagram feed? Dan heeft niemand door dat dit dezelfde foto is die jij steeds hergebruikt.

Hoe kun je dit doen?

  • Je gebruikt de originele foto zoals hij is.
  • Je spiegelt de originele foto.
  • Je zoomt de originele foto in.
  • Je zoomt de gespiegelde foto in.

 

Dit is echt een geweldige manier om nog iets langer met jouw branding shoot te kunnen doen. Zo blijf jij steeds professioneel, zonder dat het je (veel) geld kost aan steeds nieuwe foto’s.

 

Maar let op; passen jouw foto’s niet meer bij wie je bent en bij wat je doet? Kies er dan toch voor om nieuwe foto’s te laten maken. Het is en blijft belangrijk dat jouw foto’s, jouw beeldmateriaal en alles wat jij online zet, past bij wie jij bent en wat je doet.

 

Een beeld zegt meer dan alle woorden bij elkaar!

Gratis E-book Content Creëren voor Social Media
5 gratis tips over content creëren

Download dan gratis mijn
e-book met 5 tips