Het nut van een goede VA

Heb jij je weleens afgevraagd; is zo’n VA nu iets voor mij? Wat is het nut van een VA? Dan heb ik voor jou een tegenvraag:

 

Hoe begint jouw dag als ondernemer?

 

Ben je lekker ontspannen, heb je tijd voor je partner en/of kids, voor je huisdier? Heb je de rust om even op te starten of schiet jij gelijk in de werkmodus?

 

Socials checken, je mail openen, snel even op die app reageren. Het is ons als ondernemer allemaal niet onbekend. Maar wat als je dit kunt veranderen? Als je uit die stress kunt stappen. Als je de vrijheid weer terug kunt krijgen om aan je bedrijf te werken in plaats van altijd in je bedrijf te werken??

 

Dat is het moment dat je kunt gaan nadenken over het inhuren van een Virtual Assistant.

 

Wat doet een Virtual Assistant?

Ik hoop dat je van die functie al eens gehoord hebt, maar zo niet; een Virtual Assistant is een specialist die jou ondersteund op afstand. Hij of zij (ik blijf even in de zij vorm schrijven) werkt vanuit haar eigen kantoor of vanuit huis en ondersteunt meerdere ondernemers met datgene waar zij goed in is. Denk hierbij aan directe ondersteuning op het gebied van:

 • Administratie
 • Inbox beheer
 • Social Media
 • Financiële administratie
 • Offertes & facturen maken
 • Website beheren & updaten

Iedere Virtual Assistant heeft zo haar eigen specialisme. De één is beter in het ene, de ander is beter in het andere. Geeft jouw VA aan in alles goed te zijn? Kijk dan nog even verder. Niemand is overal even goed in en het is in mijn ogen juist een toegevoegde waarde als iemand weet aan te geven wat ze liever niet doet of waar ze niet of minder goed in is.

 

Zo ben ik zelf geen sales tijger, ga mij niet vragen lange lijsten cold calls te doen. Ik kan er wel een script voor schrijven, maar het uitvoeren? Nee, dat doe ik liever niet. Ook doe ik geen BTW aangiftes en loop ik niet je hele boekhouding na. Wel kan ik de bonnen voor je verwerken en weet ik hoe grootboeken werken.

 

Zolang een VA maar open is over wat wel en niet bij haar past, kom je er samen wel uit. 

 

Waar zorgt een Virtual Assistant voor?

Een goede VA is jouw sparringpartner als je het even niet meer weet. Iemand die achter jou staat, je ondersteund in de werkzaamheden die jouw bedrijf verder brengen. Iemand die jou de ruimte geeft om creatieve plannen te maken. Om te kijken waar je naartoe wil met je bedrijf. Iemand die jouw basis zo sterk neerzet, dat jij vertrouwen hebt in de juiste uitvoering en de kwaliteit van jouw bedrijf.

 

Hoe werk je samen met een Virtual Assistant?

Nog een groot voordeel; je hoeft een VA niet meteen voor een volle werkweek in te huren. De meeste VA’s zijn in te zetten op uurbasis. Je betaald voor de uren die ze voor jou werkt. Sommige VA’s maken daarin gebruik van een strippenkaart (hoe meer uren je afneemt, hoe goedkoper het is maar de uren zijn flexibel in te zetten binnen een x aantal maanden). Andere VA’s werken op abonnementsbasis, zoals ik ook doe. Je kunt bij mij kiezen voor losse uren of voor een vaste samenwerking met een x aantal uur per maand. Je weet dan zeker dat ik die uren voor je beschikbaar houd. Wil je hier meer over weten, kijk eens op de pagina Jouw Virtual Assistant.

 

Kortom, de grootste voordelen van het werken met een VA:

 • Je hebt een sparringpartner
 • Je kunt datgene wat je minder leuk vindt, uitbesteden en je focussen op de dingen die jij wél leuk vindt
 • Je krijgt vrijheid terug in je onderneming waardoor je jouw onderneming verder kunt ontwikkelen
 • Je staat er niet alleen voor, een goede VA denkt met jou mee in werkzaamheden die moeten gebeuren en biedt pro-actief aan bij welke werkzaamheden zij kan ondersteunen
 • Je hebt geen hoge loonkosten, omdat je iemand inhuurt voor een door jou te kiezen aantal uren
 • Je hebt geen kosten bij ziekte of afwezigheid
 
Denk jij nu; hé dit is misschien toch wel iets voor mij? Je mag altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om te kijken of ik iets voor je kan betekenen. Mocht ik niet bij je passen, kan ik altijd verder kijken in mijn netwerk van VA’s. Het belangrijkste is dat je een goede klik hebt met jouw VA én dat die VA kan wat jij zoekt. 
 
Wil je meer weten over wie ik ben of wat ik naast mijn VA werkzaamheden doe? Volg mij dan op Instagram, daar post ik 3 x per week!
 
 
Gratis E-book Content Creëren voor Social Media
5 gratis tips over content creëren

Download dan gratis mijn
e-book met 5 tips