Mijn Systeem: Moneybird

Toen ik in 2021 voor mezelf begon, wist ik één systeem heel snel te kiezen: mijn boekhoudpakket.

 

Een goed boekhoudpakket is namelijk essentieel voor jou als ondernemer. En dan wil je niet keilang bezig zijn met uitzoeken hoe zo’n systeem werkt. Moneybird is daarin één van de allerfijnste programma’s. Het is overzichtelijk en intuïtief. Zeker als jij net start als ondernemer of als je niet met boekhoudprogramma’s overweg kan.

 

 

Wat zocht ik in een boekhoudprogramma?

Dat lijstje was vrij kort. Vooral omdat ik de laatste jaren van mijn loondienstverband met verschillende systemen gewerkt had. Moneybird was er daar één van. Maar ook Twinfield en Exact Online heb ik gebruikt. Vooral Exact Online is een prachtig programma als je een uitgebreide boekhouding hebt. Maar aan dat programma hangt een prijskaartje, passend bij wat het kan natuurlijk.

 

Toen ik net voor mezelf begon was het een sprong in het diepe. Ik had niet direct een vaste inkomstenstroom klaar staan, maar wist wel zeker dat ik die ging krijgen. Inmiddels ben ik anderhalf jaar verder en hoef ik mij om mijn omzet geen zorgen meer te maken. Dat was anders toen ik net begon. Ik wilde absoluut geen boekhouding in Excel gaan bijhouden; dus was lage kosten één van de eisen die ik stelde aan het pakket.

 

Dat kan bij Moneybird gelukkig, je stapt al in tegen € 14,- per maand. Daarin kun je een beperkt aantal banktransacties verwerken, maar verder kun je wel onbeperkt offertes en facturen sturen. Die 14 euro kon er bij mij wel vanaf. En zeker omdat ik daarmee de garantie van een gedegen boekhoudpakket kreeg. Gebeurt er meer in je bedrijf en heb je meer transacties nodig? Dan kun je het pakket opschalen. De maximale kosten zijn 35 euro per maand en ook dat vind ik nog steeds een supermooi bedrag voor een compleet pakket. Als je meer nodig hebt dan in het basis pakket, ga ik er van uit dat er ook meer gebeurt in je bedrijf. Dan moeten die extra kosten er makkelijk uitkunnen toch?

 

Voor mij was Moneybird daarnaast een makkelijke keuze omdat ik het programma al ken. Het heeft een fijne interface en er wordt steeds doorontwikkeld. Zo brachten ze laatst een eigen betaalrekening uit. Die koppelt helemaal makkelijk aan je boekhoudpakket. Kies je daarvoor? Dan heb je dus nóg minder werk!

 

En extra leuk: Moneybird is een Nederlands bedrijf!

 

Moneybird ook eens proberen?

Je kunt altijd een gratis account aanmaken om eens rond te kijken. Doe je dat via dit linkje? Dan krijg jij 60 dagen langer de tijd om het systeem uit te proberen. Je proefperiode is dan dus 120 dagen, ofwel 4 maanden. Dan moet je wel weten of het jouw pakket is, toch?

 

 

 

Meer weten over de verschillende systemen die ik gebruik als VA? Lees dan eens wat ik gebruik om mijn Social Media in te plannen of om nieuwsbrieven te versturen.

Gratis E-book Content Creëren voor Social Media
5 gratis tips over content creëren

Download dan gratis mijn
e-book met 5 tips