Mijn Systeem: Sked Social

Aanwezig zijn op Social Media. Het is voor veel opdrachtgevers een doorn in het oog.

 

En tegelijkertijd kun je niet meer zonder. Het is hét platform om jezelf te laten zien. Of dit nu Instagram, Facebook of TikTok is. Je kunt het jezelf een heel stuk gemakkelijker maken door een fijne tool te kiezen die voor jou je Social Media posts inplant én waar je een overzicht in hebt.

 

Als VA heb ik er heel wat geprobeerd. Ik werk voor opdrachtgevers in het door hun gekozen systeem maar ging voor mijn eigen content op zoek naar een systeem die bij mij past.

Inmiddels gebruik ik ditzelfde systeem ook voor opdrachtgevers, die onder mijn abonnement meedraaien.

 

Hoe ik begon met plannen van Social Media

Toen ik net begon als ondernemer, had ik nog nooit gehoord van Sked Social. Ik plande mijn Social Media in via Canva. Lekker makkelijk én gratis. Dit deed ik zowel voor mijn VA bedrijf als voor mijn 2e bedrijf: Pucks Planten. In Canva kun je met een Pro account ook gebruik maken van de planner, aangezien ik voor het account al betaalde leek het mij logisch ook van de plan feature gebruik te maken. Het idee is prima. Je maakt een nieuw bestand aan in Canva, zet je foto erin, en plant hem in via de knop rechtsboven in. Je kunt daar nog kiezen voor welke accounts (facebook, instagram, linkedin, etc.) en wanneer je hem in wil plannen. Daarna neem je diezelfde stappen weer opnieuw.

 

Prima, toen ik net begon. Ik had nog best wat tijd over én vond het heerlijk om dit te ontdekken. Ik was wel ontzettend blij met mijn twee schermen, dan kon ik op mijn ene scherm de Canva kalender zien met alle ingeplande posts, en op het andere scherm de nieuwe post inplannen. Je moest zelf steeds de goede datum en het goede tijdstip invullen, er was geen overzicht behalve dus die grote kalender. Ik vond het toch een tikkie omslachtig.

 

Dus ik ging op zoek naar andere systemen, Later, Planoly, Meta, het werkte allemaal prima. Maar het werkte voor mij niet ideaal. En dat is wel wat ik zocht. Ik wil systemen gebruiken waar ik blij van wordt, die mij energie geven omdat ze het mij makkelijker maken. Dat waren deze systemen niet.

 

Welk systeem werkte dan wel voor mij?

Gelukkig volgde ik inmiddels ook een business coaching traject bij Amy Vanderputte en zij liet het systeem zien wat ze zelf gebruikte. Dit was Sked Social. Ik was onder de indruk van het systeem én dit systeem checkte alle eisen die ik inmiddels voor mezelf gesteld had. Ik leerde er snel mee werken en dat was voor mij een extra teken dat dit systeem bij mij past. Er hangt een prijskaartje aan, maar voor mij is het meer dan de moeite waard. Het maakt het plannen van mijn social media feed zoveel makkelijker!

 

Ik zal mijn eisen met je delen, dan heb je een idee waar ik naar zocht:

  • Visuele Feed
  • Kalender Feed incl afbeelding
  • Meerdere posts tegelijkertijd inplannen
  • Meerdere platformen kunnen plannen
  • Op ieder platform met meerdere accounts kunnen plannen
  • Linkinbio pagina die makkelijk aan te passen is
  • Vaste planning voor posts – verschillend per account/platform
  • Statistieken in kunnen zien en vergelijken met concurrenten
  • Ook beschikbaar als app op je telefoon

Gelukkig vinkte ik bij Sked Social al deze eisen af. En daarnaast zijn ze steeds in ontwikkeling. Zo kun je nu ook je DM’s beantwoorden via Sked en hebben ze LinkedIn toegevoegd aan de analytics.

 

Vooral het inplannen van meerdere posts werkt voor mij ontzettend fijn. Dit past helemaal bij mijn Instagram strategie die ik ontwikkeld heb om snel, kwalitatief goede posts te schrijven. Door ze allemaal te batchen en in één Canva bestand te verwerken, hou ik de snelheid hoog als ik lekker in mijn schrijversflow zit. Wil jij ook snel kwalitatieve content op je Social Media plaatsen? Bekijk dan eens mijn online cursus Moeiteloos Content Creëren.

 

En wil je zien hoe die content er uit ziet? Kijk dan eens op mijn eigen Instagram pagina’s: Yvette Smit VA & Pucks Planten.

Helemaal leuk, als jij via deze link je eigen abonnement bij Sked afsluit, krijg je 20% korting op de eerste maand :-).

Gratis E-book Content Creëren voor Social Media
5 gratis tips over content creëren

Download dan gratis mijn
e-book met 5 tips